Acasa Prezentare Statut Membri Parteneri Contact
MEMBRU

MEMBRU

  PUBLIC
   Evenimente la zi
   Arhiva evenimente
   REDIRECTIONARE 20%
   Legislatie
   Standarde
   Curs tehnician devize       
   Curs tehnician       
   Curs inginer           
   Curs Proiectant - efractie
    si semnalizare la incendiu
   Curs Proiectant - stingere
    si desfumare
   Curs Dispecer
   Curs Manager
   Curs ERSF
   LECTORI ARTS
   Linkuri utile
   Norme Deviz
   EXPERT ARTS

  S O N D A J
Care dintre cursurile noastre ati dori sa le achizitionati in urmatoarele 6 luni ?
  
 
  CALENDAR EVENIMENTEExpo-Conferinta "SMART CITIES OF ROMANIA", gazduita de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti in zilele de 21 si 22 octombrie 2015, a inregistrat o audienta de peste 300 de participanti
si a reunit reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale si ai organizatiilor cu un rol activ in reglementarea domeniilor conexe conceptului, dar si ai mediului privat si universitar. Conferinta a fost structurata pe opt sesiuni tematice care au abordat conceptul de “smart and safe city”, “smart and integrated transport”, “smart energy”, “intelligent emergency management”, “smart security”, “smart environment”, politici europene si nationale si instrumente financiare.

 

Printre vorbitorii din cadrul celor opt sesiuni s-au numarat viceprimarul Capitalei Dan Darabont, prefectul Municipiului Bucuresti Paul Nicolae Petrovan, oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, ai Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, ai Ministerului pentru Societatea Informationala, precum si reprezentanti ai Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Asociatiei de Standardizare din Romania, Comitetului Economic si Social European, Ordinului Arhitectilor, Asociatiei Auditorilor Energetici. 

 

Principalele teme abordate in cadrul celor 42 de luari de cuvant si prezentari au fost reprezentate de necesitatea dezvoltarii strategiilor SMART CITY in randul oraselor din Romania prin intermediul parteneriatelor de tip public-privat, nevoia abordarii unitare a problematicii oraselor inteligente si a conformitatii cu standardele si cerintele existente la nivelul Uniunii Europene si conditia adoptarii unor solutii capabile sa raspunda cerintelor reale ale cetatenilor. Discutiile s-au indreptat catre tematicile politicilor europene si nationale si instrumentele de finantare, precum si spre problematica specifica managementului inteligent al situatiilor de urgenta, al solutiilor "smart" de securitate si "smart environment". 

 

Raspunsurile practice la provocarile cu care se confrunta orasele din Romania la momentul actual au fost oferite de catre companiile: ZTE (partenerul principal al evenimentului), Huawei (partenerul tehnologic), NEC, Orange, Telekom, Cisco, IBM, Siemens, Ericsson, UTI si Luxten. Vorbitorii au prezentat beneficiile utilizarii aplicatiilor dezvoltate si au evidentiat avantajul adoptarii si utilizarii unor solutii validate si confirmate prin proiecte implementate la nivel international dar si local, proiecte ce pot fi replicate prin adaptarea la conditiile si nevoile fiecarei comunitati. 

 

Aflata la prima editie, Conferinta SMART CITIES OF ROMANIA a reunit 18 companii internationale si locale cu implementari in domeniul oraselor inteligente. Firmele au fost prezente atat in cadrul sesiunilor de prezentari, cat si al expozitiei adiacente, care a oferit vizitatorilor oportunitatea de a vedea la lucru aplicatii si sisteme complexe destinate oraselor inteligente si de afla cum pot fi acestea adaptate pentru a raspunde cerintelor specifice. 

 

Conferinta SMART CITIES OF ROMANIA se doreste a fi un eveniment anual organizat de catre ASOCIATIA ROMANA PENTRU TEHNICA DE SECURITATE (A.R.T.S.), COMITETUL NATIONAL ROMAN AL CONSILILULUI MONDIAL AL ENERGIEI (CNR-CME), ITS Events Management si ITS Romania. Anul acesta evenimentul s-a desfasurat sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, al Ministerului Transporturilor si Universitatii POLITEHNICA Bucuresti.

(sursa: www.romaniasmartcities.ro/ro/ )

 

 

Aceia dintre dumneavoastra interesati de materialele prezentate in cadrul conferintei, sunt invitati sa acceseze adresa: www.romaniasmartcities.ro/ro/expo-conferinta/prezentari.html

 

 

Pentru instantanee culese pe parcursul evenimentului, va invitam sa vizitati pagina noastra de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 TOP

  CAUTARE

Categorie
  LOGARE MEMBRI
Username

Parola

DEVENITI MEMBRU ARTS !

 www.arts.org.ro
Copyright © 2003 - 2017 A.R.T.S. - Toate drepturile rezervate.
powered by PROMPT SYSTEMS