Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

ORGANIZATORI

Impreuna cu:

PARTENERI EVENIMENT

20 Octombrie 2016, Lansarea Campaniei in Bucuresti si 41 de judeţe

Campania Protejeaza-ti locuinta si afacerea! Traieste in siguranta! va fi lansata la ROMANIAN SECURITY FAIR 2016, in cadrul unei conferinte de presa care se va desfasura in sala Cupola in data de 20 octombrie 2016. Campania se va desfasura in judetele: Sibiu, Cluj, Timis, Iasi, Constanta, Mures, Prahova si Bistrita si se va finaliza in jurul datei de 15 decembrie 2016.

SCOP:

Promovarea tehno-prevenţiei ca modalitate de protecţie împotriva efracţiilor în locuinţă.

OBIECTIVE:

1.     Informarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pentru siguranţa personală şi a bunurilor deţinute în locuinţă si companie.

2.     Promovarea sistemelor de siguranţă ca modalitate de prevenire a efracţiilor

INIŢIATORI:

·        Inspectoratul General al Poliţiei Române

o  Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii

o  Direcţia Ordine Publică

·        ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU TEHNICĂ DE SECURITATE (A.R.T.S.)

·        FEDERAŢIA SERVICIILOR DE SECURITATE (F.S.S.)

 

DURATA

20 octombrie 2016 – 15 decembrie 2016

 

BENEFICIARI:

Public general: Persoane fizice ce deţin locuinţe proprietate personală.

Public ţintă: Locuitorii din imobilele situate în zonele de risc (identificarea zonelor/cartierelor cu risc crescut se va face pe baza situaţiei operative a Poliţiei)

 

AXELE CAMPANIEI:

1.     AXA 1: Promovarea mesajelor campaniei prin mass-media

1.1.   Conferinţe presă şi evenimente media pentru lansarea campaniei (la nivel naţional);

1.2.   Participarea reprezentanţilor partenerilor la emisiuni radio-tv:

·             Vor urmări promovarea campaniei, creşterea numărului de persoane informate cu privire adoptarea unei conduite preventive privind siguranţa locuinţei, promovarea sistemelor tehnice de siguranţă.

·             Vor participa ofiţeri de prevenire şi reprezentanţi ai ARTS şi FSS, precum şi ai partenerilor.

1.3.   Difuzarea materialelor audio-video (spot audio/video) cu sprijnul partenerilor media;

1.4.   Organizarea de evenimente pentru mass-media (demonstraţii, expoziţii)

1.5.  Promovarea materialelor de campanie în mediul online (paginile web şi de facebook ale partenerilor, bloguri etc.)

 

2.     AXA 2: Promovarea mesajelor campaniei prin interacţiune direct

2.1.   Întâlniri cu grupurile ţintă (administratori/preşedinti/membri ai asociatiilor de locatari, proprietari individuali), discuţii, demonstraţii (machete, film de prezentare)

·             Vor avea ca scop prezentarea principalelor elemente ale efracţiilor în locuinţă (moduri de operare, tipologie infractori, condiţii care favorizează comiterea unor astfel de fapte), riscurile privind siguranţa persoanei şi a bunurilor, precum şi modalităţile de prevenire, atât prin adoptarea unui comportament adecvat, cât şi prin mijloace tehnice.  Pentru promovarea mijloacelor tehnice de securizare a locuiţelor se va pune accent pe demonstraţii practice (machete fizice/virtuale)

·             Întâlnirile se pot desfăşura în diferite locaţii: la sediul I.P.J.-urilor, în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale, în spaţii publice etc. La acţiuni vor participa, de la caz la caz, poliţişti de prevenire, de ordine publică, investigaţii criminale, reprezentanţi ai partenerilor;

·             Cu ocazia acestor evenimente se va realiza distribuirea materialelor cu caracter preventiv (broşuri), iar afişele vor fi expuse în special în locuri publice, holurile blocurilor, la sediile poliţiei.

2.2.  Realizarea unor expoziţii cu tehnică de securitate;

·             Expoziţiile cu tehnică de securitate vor urmări promovarea utilităţii sistemelor de siguranţă pentru locuinţe şi vor fi organizate prin grija ARTS şi a firmelor membre ARTS. Poliţiştii vor oferi informaţii de natură preventivă şi recomandări pentru evitarea victimizării.

2.3.  Organizarea unor standuri de informare preventivă şi consiliere privind sistemele tehnice de siguranţă în locuri publice (mall-uri, parcuri etc), ocazional sau cu prilejul unor evenimente publice (Ziua Poliţiei, Ziua Habitatului etc)

2.4.   Organizarea unei Caravane "AntiFurt", în câteva judeţe (în care s-au înregistrat mai multe furturi din locuinţe), cu participarea partenerilor.

!-- IMAGINI EVENIMENT-->

IMAGINI EVENIMENT:

Instantanee din timpul caravanei desfasurate la Iasi.

Instantanee din timpul caravanei desfasurate la Bihor

Instantanee din timpul caravanei desfasurate la Constanta

FILM CAMPANIE: