Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

ORGANIZATORI

SPONSOR PRINCIPAL AL EVENIMENTULUI

PARTENER

SPONSORI DE PANEL

PARTENERI MEDIA

DESPRE EVENIMENT

Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (ARTS) împreună cu Asociaţia Naţională a Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică (ANERSF) vă invită la cea de a VI-a ediție a Conferinței de analiză a riscului, care se va desfășura online prin intermediul platformei ZOOM și va fi transmisă LiVE pe Youtube și preluată peFacebook.
Ediția 2021 va naviga în siajul pandemiei, care ne-a arătat însă că securitatea reprezintă un pilon important al societăţii contemporane, dar şi că dificultăţile stimulează inovaţia. Agenda evenimentului surprinde atât actualitatea şi lecţiile învăţate ȋn pandemie, dar mai ales perspectivele şi măsurile de abordat pentru optimizarea și performanța în reducerea riscurilor de securitate. Iată câteva din temele propuse spre analiză: evaluarea riscurilor de securitate fizică și planificarea sistemelor tehnice de securitate – cazul SaaS (Security as a Service), optimizarea intervenției autorităților la evenimente cu ajutorul sistemelor de detecție incendiu, gaze și stingere a incendiilor, tendințe și influențe în practicile evaluatorilor de risc la securitate fizică.
Sunt așteptați să ni se alăture dialogului reprezentanți ai autorităților, medici ATI, evaluatori de risc la securitate fizică, proiectanți și formatori de formare profesională. Vă așteptăm și pe dumneavoastră să ne fiți alături,

Miercuri, 12 Mai 2021 ora 10:00,
la conferința cu tema
OPTIMIZARE ȘI PERFORMANȚĂ ÎN REDUCEREA RISCURILOR DE SECURITATE,
găzduită pe platforma ZOOM şi

Contact:

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Telefon: +40 726 671 612

INVITAȚI


Stelian ARION
Președinte
SCoR Cluster
Proprietar și CEO al Secant Security SRL, evaluator al riscurilor de securitate fizică înregistrat și consultant în securitatea informațiilor, Stelian Arion este membru al consiliului de administrație al mai multor asociații românești din domeniul securității și membru al Asis International. În prezent, predă pentru Centrul de Formare Profesională al ARTS și Institutul Bancar Român, este președinte al mai multor comitete tehnice ale Organismului Român de Standardizare (ASRO) legate de securitatea fizică și securitatea informațiilor și membru al comitetului tehnic al Organismului Român de Acreditare (RENAR). Este un remarcabil contributor la revizuirea legislației și la dezvoltarea standardelor ocupaționale și participă la proiecte de cercetare în consorții europene. Din anul 2019 este președinte al consiliului de administrație al SCOR Cluster.

Evaluarea riscurilor de securitate fizica și planificarea sistemelor tehnice de securitate


*****


Ștefan ALECSANDRU
Managing Partner
Bauconzept Engineering
Managing Partner Bauconzept Engineering, absolvent EMBA Tiffin University, certificat PMP- PMI, experiență de 14 ani în consultanță și project management în construcția clădirilor din diverse domenii, pe parte de sisteme de instalații MEP, siguranță și securitate.

Impactul SSI asupra costurilor de investiție




*****


Aurel CATRINOIU
Președinte ANERSF
Președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică, Lector formator la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Membru al juriului OSPA ROMÂNIA și Finalist OSPA la categoria Evaluatori Gala 2018, Aurel Catrinoiu are o experiență de peste 25 ani în domeniul de securitate și a ocupat poziția de Șef al Direcției de Ordine Publică - Sisteme de Securitate din cadrul IGPR-DOP. Din această poziție a condus eforturile de modificare a legislației de securitate și de formare a unei piețe a prestatorilor de servicii bazată pe criterii de performanță și profesionalism.

*****


Dan CIORTEA
Product Manager
LAPP Romania
Inginer, inventator, trainer tehnic, un specialist pregătit să ofere oricând soluția tehnică corectă, un pasionat de domeniul tehnic și de a preda mai departe tinerilor din pasiunea sa pentru acest segment, lucru pe care îl și face prin sesiunile pe care le susține anual pentru studenții de la facultăți tehnice din București și din țară.

Trăiesc cu bucurie fiecare clipă, lucru pe care îl doresc tuturor!

Dan CIORTEA

MOMENTUL SPONSORULUI Importanța cablării adecvate a instalațiilor electrice

*****


Ovidiu HOMOC
Specialist în Soluții de Securitate
Inginer electronist ce deține o diplomă de master în electronica aplicată, Ovidiu Homoc s-a alăturat în anul 2010 industriei de curenți slabi iar 2 ani mai târziu domeniului sistemelor de securitate. Acoperind succesiv diferite roluri de la inginer în cadrul unui integrator de sisteme, până la trainer, responsabil cu suportul tehnic regional și mai apoi cu dezvoltarea comercială în cadrul unui producător de astfel de tehnologii, Ovidiu a acumulat experiențe aferente întregului spectru de operațiuni ce vizează implementarea soluțiilor de securitate.
Este un promotor activ al noilor tehnologii și al eficientizării operațiunilor beneficiarilor prin utilizarea capabilităților extinse a platformelor de securitate moderne.

MOMENTUL SPONSORULUI MAXPRO® CLOUD - Platformă de securitate integrată bazată pe tehnologie Cloud


*****


Stelian ILIE
Magus Protect Technologies
1991 - Absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații, Universitatea Politehnică din București
2003 – 2006 – Asebuss MBA
Fondator al grupului de firme Mira Group

MOMENTUL SPONSORULUI Sisteme de securitate pentru protecția infrastructurilor critice



*****


Răzvan IONESCU
Specialist securitate
Cu o experiență de peste 15 ani în piața de securitate si numeroase proiecte de anvergură realizate pentru companii de top din România, Răzvan Ionescu este expert în probleme ce țin de tehnologie, inovație și piața de securitate. Urmărește trendurile, face analize și propune soluții care să se constituie deopotrivă în diferențiatori față de concurență și avantaje pentru clienții finali.

Impactul GDPR asupra securității fizice


*****


Liviu MATEESCU
Președinte ARTS
Director General al Roel Systems (Romano Electro), una dintre primele companii de inginerie de securitate și siguranță din România, fondată în 1990, Liviu Mateescu este Președinte al Asociației Române pentru Tehnica de Securitate (ARTS), vicepreședinte al Federației serviciilor de securitate (FSS) și reprezentant al ARTS la Euralarm - Asociația producătorilor, instalatorilor și furnizorilor de servicii europeni din industria electronică de securitate. Deține un master în ingineria electrică și a obținut mai multe brevete pentru inovație în proiectare. Dedicat profesiei sale, în cei peste 30 de ani de activitate Liviu Mateescu a proiectat, executat și condus sute de proiecte de produse și sisteme de securitate de înalt nivel tehnic. Susținător al cooperării, la nivel local și internațional, facilitând schimbul de cunoștințe, promovând un mediu de calitate care facilitează inovația, Liviu Mateescu a promovat și a încheiat parteneriate cu asociatii naționale și internaționale, facilitând schimburile de experiență și diseminând informații utile între membri. Nu în ultimul rând, Liviu Mateescu este membru al consiliului de administrație al „Clusterului Smart Cities of Romania” și unul dintre inițiatorii acestei asociații care își propune să îmbunătățească calitatea vieții urbane prin digitalizare, optimizarea energiei, managementul inteligent al transportului, un mediu mai curat și securitate inteligentă.

*****


Alexandru MATEICIUC
Vicepreședinte ARTS
Head of Representative Office ROMANIA & MOLDOVA SCHRACK SECONET AG REPREZENTANȚĂ
Sisteme de Securitate și Comunicație

Optimizarea intervenției autorităților la evenimente cu ajutorul sistemelor de detecție incendiu, gaze și stingere a incendiilor



*****


Dorel MOCANU
Video Solutions Services Manager,
Konica Minolta Business Solutions Romania
Dorel Mocanu este un remarcabil profesionist în vânzări, cu peste 15 ani de experiență dovedită în dezvoltarea afacerilor, management, gestionarea produselor și a portofoliului, dezvoltarea parteneriatului, servicii, vânzare de soluții, consultanță și experiență de formare. Pasionat de tehnologie cu o înaltă expertiză în supraveghere video, analiză video și sistem de gestionare video, infrastructură hardware și software, semnalizare digitală și IoT, Dorel Mocanu este specializat în următoarele domenii: supraveghere video; sisteme de analiză video și management video; ifrastructură hardware și software; vânzări de soluții.

Soluții de termoviziune




*****


Ionel MUNTEANU
Director Executiv
ANERSFR
Domnul Ionel Munteanu, este de profesie inginer, fost ofițer specialist în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Statistici ANERSFR






*****


Róbert Attila NAGY
Lector formator
De profesie electronist, Robert Attila Nagy se ocupă de securitatea fizică din 1982. La începutul anilor ‘90 a înființat o firmă în acest domeniu, fiind printre primele 10 companii licențiate la vremea respectivă. În momentul de față deține și coordonează o firmă înființată în 1994, licențiată în domeniu din 2009 și o firmă de formare profesională în domeniul securității destinată adulților. Pe parcursul activității sale, a dobândit cunoștințe, competențe și experiența ca: tehnician, inginer, proiectant, dispecer, agent de securitate, manager, consultant, evaluator de risc și formator. În acest timp a prioritizat creșterea calității, dezvoltării și formării profesionale, organizând cursuri atât online cât și offline, workshop-uri, seminarii și conferințe, în special pentru evaluatori de risc.
Succesul înseamnă să îți placă ceea ce faci și cum o faci, Robert Attila Nagy a fost finalist OSPA Romania 2020 la categoria „Consultanți de Securitate (Evaluatori de Risc la Securitate Fizică), în prezent membru titular în Consiliul Director al ANESFR.

Dezvoltarea profesională necesitate pentru evaluatori?!


*****


Viorel PETCU
Director General
ONEST Solutions
Viorel Petcu este co-fondator și CEO al ONEST SOLUTIONS, vice-președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică. Viorel Petcu este un expert în cercetare aplicată pentru securitate și apărare, cu o expertiză extinsă în proiectarea sistemelor, dezvoltarea de produse și consultanță. Viorel Petcu este câștigător al ediției inaugurale OSPA Romania 2016 la categoria „Consultanți de Securitate (Evaluatori de Risc la Securitate Fizică)” și finalist al OSPA Romania 2018.


*****


Laurențiu POPESCU
Expert tehnic ARTS
Manager de dezvoltare la Set Alarm International, Laurențiu Popescu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul sistemelor electronice de securitate. Proiectant, manager, formator de formare profesională, evaluator de competențe profesionale și expert tehnic ARTS pe domeniul securitate, Laurențiu Popescu a elaborat modulele de curs pentru sistemele de securitate antiefracție, control al accesului și protecție perimetrală aferente programelor de formare din cadrul Centrului de Formare Profesională al ARTS; a participat la Comitetul de lucru pentru elaborarea Normelor de deviz pentru sisteme de televiziune cu circuit închis; s-a implicat în traducerile de standarde dedicate sistemelor de securitate antiefracție și a publicat o serie de articole interesante în revista Alarma, adresate atât specialiștilor în domeniu cât și achizitorilor de sisteme de securitate.

*****


Col. Robert STRUGARIU
Șef Serviciu Avizare-Autorizare și Reglementări IGSU
.









*****



Carol ȘAMU
Membru ASRO CT216
După peste 10 de experiență în domeniul ingineriei electrice, începând cu anul 1994 începe să activeze ca inginer de aplicație al unui producător internațional de sisteme de securitate electronică și – ulterior – să asigure suportul tehnic al clienților din mai multe țări pentru aceste sisteme. Din anul 1995 preia și atribuții de trainer tehnic în domeniile sistemelor antiefracție, control al accessului, detectare și alarmare la incendiu și integrare a sistemelor de securitate și siguranță a vieții. Ulterior, odată cu preluarea de către grupul Honeywell a firmei de producție la care activează, Carol Șamu asigură trainingul și suportul tehnic al clienților din 15 țări din zona Europei de Sud-Est pentru sisteme de detectare și de alarmare la incendiu, sisteme de alarmare vocală și pentru proiecte de integrare. Carol Șamu este formator profesional și proiectant de sisteme de securitate certificat de Ministerul Educației și Cercetării. Este certificat Six Sigma Green Belt și are acreditare Virtual Classroom Mastery Series. Ca membru al CT 216 ASRO „Sisteme de alarmă la incendiu” Carol Șamu a contribuit la elaborarea cadrului normativ din domeniul de activitate.

MOMENTUL SPONSORULUISiguranța pacienților și a personalului medical


*****


Cristian SORICUŢ
Membru CD al ARTS
De profesie inginer proiectant, în ultimii 25 de ani Cristian Șoricuț lucrează în domeniul sistemelor de securitate specializat fiind în domeniul securității la incendiu, pe sisteme de detecție, alarmare și stingere. Din anul 1993 este asociat și manager în cadrul Set Alarm International. Îmbinând profesia cu activitățile extraprofesionale în domeniu, Cristian Șoricuț activează ca lector formator în cadrul Centrului de Formare Profesională al ARTS, pentru cursurile de Tehnician, Inginer și Proiectant sisteme de securitate. Comunicând cu ușurință, implicarea în activitatea publicistică a fost o evoluție natural, așa încât astăzi este coordinator științific al revistei Alarma. În cadrul campaniilor ARTS desfășurate împreună cu autoritatile de reglementare Cristian Șoricuț a avut un rol activ în transmiterea informațiilor în teritoriu și la încurajarea excelenței în domeniu. Nu în ultimul rând s-a implicat în ajustarea cadrului legal - legislație, standardizare, normative – în adaptarea la realitățile tehnologice actuale. Fire veselă și optimistă Cristian Șoricuț speră într-o lume mai bună, creată prin implicarea personală a membrilor societății pentru binele comun.

*****


Colonel, Lect.univ.dr
Ștefan TRACHE
Î Decan Facultatea de Pompieri
.









*****