Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

Proiectul PEARS, Bucuresti, mai 2014

EURALARM a participat recent la evenimentul organizat de Asociatia Romana de Facility Management (ROFMA) cu tematica Continuitatea activitatilor de facility management in caz de cutremur. In cadrul evenimentului, domnul Liviu Mateescu, Vice-presedinte al ASOCIATIEI ROMANE PENTRU TEHNICA DE SECURITATE (A.R.T.S.), a reprezentat Euralarm si a expus proiectul PEARS si importanţa acestuia in timpul dezastrelor naturale.

Tematica evenimentului s-a focusat pe cresterea nivelului profesional al specialistilor activi in domeniul facility management-ului. A fost cel dintai eveniment cu o astfel de tematica organizat in Romania pentru profesionistii din domeniul facility management. Pe langa prezentarea proiectului PEARS, dezbateri privind managementul riscului si riscul seismic s-au adus in discutie si aspect legate planificarea si continuitatea afacerii, cadrul juridic si masurile si activitatile specifice ale personalului administrativ si operativ in caz de cutremur.

Aceste discutii au aratat ca in procesul de management de urgenta schimbul de informatii prezinta o importanta vitala pentru ca operatiunile sa devina eficiente. Iar acest lucru este in perfecta concordanta cu rezultatele proiectului PEARS si primele idei despre asa-numita comunicarea europeana de urgenta, notiune vehiculata in Comitetul de foc al EURALARM.

Domnul Liviu Mateescu, Vice-presedinte al A.R.T.S., a prezentat conceptul PEARS-Alert4All. In cadrul proiectului aflam ca produsele de securitate la efractie si la incendiu nu numai ca pot fi, dar, ar trebui să fie integrate în sistemele publice de alertă. Sistemul de baza poate fi uşor actualizat pentru a primi semnale de avertizare care ar putea fi utilizate pentru a activa avertismente sonore și vizuale. Sistemele mai sofisticate pot converti mesajele publice de alertă în mesaje de voce inteligibile sau pot afisa mesajul direct pe calculatoare. Integrarea sistemelor de siguranta si de securitate existente într-un scenariu de alerta publica ar putea fi o alternativă de cost eficienta şi rapida de a informa marea masa a populaţiei.

De la prima prezentare a conceptului în octombrie 2013 proiectul PEARS-Alert4All a primit un feedback pozitiv. Utilizatorii finali precum pompierii, politia, centre de management al situatiilor de criza si experti pe domeniul de protectie civila au fost invitati de liderul de proiect EURALARM, Thorsten Ziercke, pentru a contribui la grupurile de lucru pe domeniul de standardizare CEN TC 391 si ISO TC 223.

Sursa: www.euralarm.org