Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

 

Cea de a treia ediție a Summit-ului Adria Security, cea mai mare expo-conferinţă a industriei de securitate din regiunea Mării Adriatice, s-a desfăşurat anul acesta la Šibenik, un oraş situat pe coasta Croaţiei, ce a marcat totodată împlinirea a 100 de ani. În cadrul parteneriatului încheiat între Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (ARTS) şi Magazin a&s Adria, ARTS a fost partener de proiect şi a fost reprezentată la ediţia de anul acesta de domnul Stelian Arion, vicepreşedinte al asociaţiei.

Adria Security Summit a oferit ceva cu adevărat nou pe piaţa securităţii regionale. În primul rând, conceptul care implică organizarea expo-conferinţei dovedeşte ceea ce a lipsit regiunii în ultimii 20 de ani. Până acum trei ani, nu a existat nici o platformă unificată pentru promovarea companiilor în această parte a lumii. Tematica evenimentului acoperă toate industriile: supraveghere video, control acces, securitate fizică, anti-efractie, anti-incendiu, securitate mecanică şi securitate IT, reunind toţi actorii de pe piaţă şi implicit întreaga filieră de la producători, distribuitori şi integratori la utilizatori finali. Summit-ul a făcut posibilă întâlnirea dintre companiile regionale și cele străine și încheierea de parteneriate pe pieţele locale. Anul acesta gazda a fost Asociaţia Croată de Securitate, în timp ce printre parteneri s-au numărat Camera de Securitate a Republicii Macedonia, Asociaţia Sârbă a Managerilor de Securitate, Camera Slovenă de Dezvoltare a Securităţii Private şi Asociaţia BIH a Managerilor de Securitate. În acest an, ni s-a alăturat şi Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (ARTS), printre cei dintâi parteneri regionali. Alături ne-au fost și prietenii noştri de proiect: Asociaţia Croată a Managerilor de Securitate şi Centrul de Afaceri de Securitate, Institutul Sloven pentru Studii de Securitate Corporativă, Asociaţia pentru Securitate Privată a Camerei Sârbe de Comerţ şi Centrul pentru Studii de Securitate BIH.

În plus începutul anului 2017 a adus evenimentului nostru un partener global foarte important - Messe Frankfurt, unul dintre cei mai mari organizatori de târguri, conferințe și evenimente din lume. După ce a aflat de realizările primelor două summit-uri de securitate, evenimentul nostru le-a atras atenția și anul acesta ne-am bucurat de sprijinul organizatoric și promoţional oferit de ei.

Adria Security Summit a fost recunoscut de numeroși participanţi de pe piaţa de securitate. După 393 vizitatori în 2015 în Sarajevo şi 520 în Belgrad în 2016, anul acesta, ne aşteptăm la peste 700 de experţi în securitate. După încheierea evenimentului, vom avea o perspectivă mai detaliată fireşte, dar este suficient să spun că anul trecut adunarea a fost cu adevărat una internaţională, că am avut vizitatori din aproape 30 de ţări: China, Canada, Statele Unite ale Americii, India, Rusia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Austria, Ucraina, România, Bulgaria, Grecia, Albania, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Kosovo, Croaţia, Macedonia, Slovenia și Serbia. De asemenea, dacă la Sarajevo şi Belgrad au expus 24 respectiv 46 de companii, anul acesta numărul acestora a crescut la 64 pe o suprafaţa de aproximativ 4000 m2.

Segmentul de conferinţă a suferit mici modificări în acest an. Pentru prima zi, am redus numărul de prelegeri în favoarea organizării mai multor etape de discuţii şi s-a mărit numărul de proiecte în cadrul concursului Premii de excelenţă pentru studii de caz. Acest lucru a venit ca urmare a nevoii de interacţiune, a schimbului de cunoştinţe şi de experienţă, a analizei aplicării de tehnologii de securitate în practică. Concursul este unul unic, care implică cele mai reuşite proiecte din regiunea Mării Adriatice. Scopul lui este acela de a întări competitivitatea printre actorii de pe piaţă, prin promovarea de studii de caz reale, de succes. În acest fel se va îmbunătăţi deschiderea şi nivelul de informare al pieţei, cu accentul pus pe educaţia utilizatorilor finali. Proiectele sunt concepute de către companiile regionale în cooperare cu partenerii lor. Câştigătorii au fost aleşi de participanţii la conferinţă pe principiul “un vot - un participant.”

Segmentul de conferinţă a fost îmbogăţit de prezenţa experţilor în securitate, care desigur, a contribuit la marcarea summit-ului de securitate ca un eveniment regional major. Pe de altă parte, proiecte, cum ar fi supravegherea video în portul Koper, sistemul de protecţie la incendiu a centralei termice de la Šoštanj, controlul inteligent al traficului din Zagreb, sistemele de securitate din Hotelul Park din Muntenegru, sistemul de securitate integrat la Centrul farmaceutic Pliva şi multe altele – toate acestea au atras auditoriul curios în a afla mai mult despre instalații complexe şi implementarea sistemelor de securitate. În plus, unele companii și-au organizat propriile prezentări profesionale ca segment educațional al evenimentului.

O altă noutate a evenimentului de anul acesta a fost aplicația oficială Adria Security Summit, concepută pentru a facilita găsirea partenerilor şi planificarea întâlnirilor de afaceri, utilizând serviciul Speed Networking sau mesageria privată. Aplicația poate fi folosită de asemenea, pentru votarea celui mai bun proiect şi participarea la diverse tombole.

*****