Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

 

De multe ori, un dezastru nu vine singur! Ești pregătit?

În România, au loc, în fiecare zi, 69 de furturi din locuințe. În plus, în medie, 18 case sunt mistuite, zilnic, de incendii, iar alte 12 locuințe sunt afectate, zilnic, de inundații. De asemenea, la fiecare două zile, are loc un cutremur. Acestea sunt doar câteva dintre riscurile care afectează locuințele românilor.

30 de case afectate, zilnic, de incendii și inundații

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – IGSU în primele șase luni ale anului, inundațiile au generat 1.215 situații de urgență, afectând 389 de locuințe.

De asemenea, 3.840 din cele 16.538 de incendii înregistrate la nivel național au afectat locuințe. Cele mai multe au fost provocate de coșuri sau burlane de fum defecte sau necurățate, instalații electrice și mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate.

Cum stăm când vine vorba de cutremure, inundații, alunecări de teren sau furturi din locuințe?

România este supusă unui alt risc extrem de important: cutremurele. În condițiile în care, potrivit IGSU, 75% din populația țării locuiește în zone care pot fi afectate de cutremur, seismul reprezintă o amenințare constantă. Institutul Național pentru Fizica Pământului – INFP arată că în România, la fiecare două zile, are loc un cutremur.

Inundațiile și alunecările de teren pot provoca, la rândul lor, pagube uriașe. Nu mai puțin de 818.000 de locuitori și 3.550 de localități din România trăiesc sub amenințarea inundațiilor și a pagubelor care pot fi provocate de acestea.

Nici furturile nu sunt de neglijat ca risc ce afectează locuințele din România. În primele șase luni ale anului în curs, au avut loc 11.931 de furturi - 6.334 în mediul urban și 5.591 în mediul rural.

Din toate motivele menționate mai sus și multe altele greu de prevăzut, a cincea ediție a campaniei "Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe" le reamintește românilor că pot face ceva pentru siguranța locuinței lor!

Octombrie este Luna Asigurărilor de Locuințe!

Luna octombrie aduce, ca de fiecare dată în ultimii ani, un proiect unic în piața asigurărilor din România: campania națională de informare "Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe". Obiectivele acesteia vizează atât creșterea gradului de conștientizare a românilor cu privire la pericolele la care le sunt expuse locuințele, cât și informarea acestora cu privire la formele de protecție financiară pe care le oferă încheierea unei asigurări obligatorii și a unei polițe facultative de locuință.

Ajuns deja la cea de-a cincea ediție, proiectul include:

  • O amplă campanie națională de informare și educare a populației cu privire la asigurarea locuințelor având la bază distribuția de materiale informative;

  • Diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurării locuinței printr-o campanie dedicată derulată prin mijloacele specifice social media;

  • Un eveniment dedicat riscurilor catastrofale și asigurărilor de locuință: ICAR - Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale.
     

Campania este organizată de APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, cu sprijinul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară, UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare și Reasigurare și PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor. Companiile partenere ale campaniei sunt OMNIASIG VIG, EUROINS România, GROUPAMA Asigurări, GENERALI România, GOTHAER Asigurări Reasigurări, GRAWE România, SAFETY Broker, INTER Broker de Asigurare, ASIGEST Broker, OTTO Broker, GLOBASIG, DAW Management și ARTS - Asociația Română Pentru Tehnică de Securitate. De asemenea, mesajele campaniei sunt distribuite cu ajutorul Partenerilor Media RFI România, wall-street.ro, 9am.ro, Ziua Veche și Asiguropedia.

Cea de-a V-a ediție a proiectului "Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe" se desfășoară între 1 și 31 octombrie 2017. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.asigurarealocuintelor.ro și pe pagina noastră de Facebook.

*****