Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.


Bursa Română de Afaceri a organizat în parteneriat cu Centrul de Strategii Aplicate, în data de 9 Noiembrie 2017 la Hotelul Sheraton din Bucureşti, cea de-a doua ediţie a Business Diplomacy Conference.

Panelul compus din cei 19 speakeri din ţară şi din străinătate (diplomaţi, oameni de afaceri şi experţi în relaţii internaţionale), a supus dezbaterii publice într-o Conferinţă de tip maraton desfăşurată pe durata a şapte ore în prezenţa a peste 160 de participanţi, modalităţile prin care diplomaţia îi poate ajuta pe oamenii de afaceri să anticipeze riscurile, să identifice şi să exploateze noi oportunităţi de business într-un mediu de afaceri global, complex şi volatil.

Conferinţa s-a desfăşurat în contextul în care paradigmele de business se schimbă rapid, fiind sensibil influenţate de factori geo-politici, tehnologici şi economici care nu mai ţin doar de elementul naţional.
În cadrul conferinţei a fost evidenţiat faptul că pentru a opera sustenabil şi a-şi proteja interesele pe pieţe, companiile trebuie să-şi dezvolte competenţe interne care să le permită crearea, cultivarea şi managementul relaţiilor de nivel înalt, cu grupuri de interese internaţionale, factori guvernamentali, neguvernamentali şi privaţi influenţi şi relevanţi pentru activitatea companiei. Acest fapt necesită un mod anume de a vedea, analiza, planifica şi acţiona - uneori în condiţii ostile. Respectivul mod de a fi, este specific unui bun diplomat.

Domnul Harry Ilan LAUFER – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a vorbit în deschiderea oficială a Conferinţei de Business Diplomacy despre rolul consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a României în internaţionalizarea companiilor româneşti şi în atragerea de investiţii străine. Participarea oficială românească a fost de asemenea vizibilă şi prin speech-ul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene în Ministerul Afacerilor Externe doamna Melania - Gabriela CIOT precum şi cel al domnului Dorel CĂPRAR – Președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.
Panelul s-a bucurat şi de prezenţa speakerilor externi: domnul Shaun RIORDAN – diplomat britanic de carieră – care s-a referit la oportunităţile şi provocările BREXIT-ului pentru companiile româneşti, domnul Sjaak PAPPE şi domnul George Lupaşcu-Prună reprezentanţi ai birourilor Hofstede Insights din Olanda şi respectiv Ucraina, care au scos în evidenţă importanţa înţelegerii aspectelor cheie şi a diferenţelor culturale în derularea business-ului internaţional.
Următoarele luări de cuvânt au aparţinut domnilor:

  • Milan PEPRNIK – Ministru-Consilier, Şeful Secţei Economice al Ambasadei Cehiei în România (tema: Tehnici şi metode din diplomaţie, recomandate oamenilor de afaceri);
  • Ayman Aly Osman Hassan – Ministrul Plenipotenţiar al Afacerilor al Ambasadei Egiptului în România (tema: Elemente din diplomaţie care pot fi asimilate de oamenii de afaceri);
  • Ionuţ RITES – Şeful Biroului pentru protecţia informaţiilor clasificate, Camera Deputaţilor (tema: Pregătirea diplomaţilor şi a oamenilor de afaceri împotriva agresiunilor informaţionale);
  • Liviu DĂNILA – Gl.bg.(r.), Expert TAIEX al COM UE, Șef al Centrului Operativ pentru Situații Speciale de Urgență - Ministerul Afacerilor Externe (tema: Negocieri în situaţii de criză);
  • Colin LOVERING – Chairman British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) & Senior Vice President – Avison Young: Business, Cultural and Political Diplomacy in Real Estate;
  • Bogdan BRANDIBURG – Satul Scandinav;
  • Dante STEIN – Fondator AUTO-ITALIA şi RE-START ROMANIA (tema: Situaţii de Business, soluţionate prin metode Diplomatice);
  • Mihai MARCOCI – Preşedinte al Asociaţiei pentru Management Strategic şi Lobby (tema: Tehnici şi strategii de negociere din zona diplomatică care pot fi transferate către mediul de afaceri);
  • Gheorghe DINICĂ – Ambasador de carieră (tema: Protocol şi etichetă diplomatică).

Doamna Nineta BĂRBULESCU – Ambasadorul ROMÂNIEI în Australia şi Noua Zealandă s-a referit în cuvântul său, la rolul Ambasadei României în Australia şi Noua Zeelandă în promovarea companiilor româneşti şi a consolidării diasporei româneşti din regiunea Asia-Pacific, iar Sarmiza ANDRONIC – specialist în comunicare şi branding corporatist a vorbit despre importanţa comunicării verbale, non-verbale şi profiling în diplomaţie şi afaceri.

Diversitatea mare a temelor abordate de cei 19 speakeri – leaderi în diverse instituţii şi organizaţii naţionale şi internaţionale, având profesii şi specializări în domenii cu legături comune cu diplomaţia şi afacerile, au oferit perspective multiple şi complexe asupra conceptului de Business Diplomacy, evenimentul confirmând că diplomaţia oferă oamenilor de afaceri cu viziune multe din resursele, uneltele şi metodele necesare pentru a reuşi.

Business Diplomacy Conference 2017, s-a adresat reprezentanţilor mediului de afaceri (manageri de companii multinaţionale, antreprenori, consultanţi şi oameni de afaceri, decidenţi din companii), interesaţi să-şi îmbunătăţească capacitatea de a anticipa noile provocări şi de a exploata oportunităţile de afaceri, diplomaţilor şi altor experţi în relaţii internaţionale, precum şi categoriilor profesionale interesate de sinergiile dintre diplomaţie şi business. Nu în ultimul rând, evenimentul a fost apreciat de profesioniştii interesaţi de explorarea unor noi orizonturi profesionale.

Reprezentanţi ai următoarelor Ambasade acreditate la Bucureşti au onorat cu prezenţa Excelenţelor lor Conferinţa Internaţionala de Business Diplomacy 2017: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Egipt, Grecia, Italia, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Spania şi Ungaria.

Preşedintele Bursei Române de Afaceri - domnul Valentin PREDA, a vorbit în deschiderea lucrărilor Conferinţei, despre importanţa dobâdirii de către oamenii de afaceri, de competenţe diplomatice pentru câştigarea de parteneri internaţionali şi deschiderea de pieţe externe în secolul XXI, şi a anunţat faptul că în sprijinul acestei nevoi, va fi dezvoltat în prima jumătate a anului 2018 un centru de training în Business Diplomacy. Centrul îşi propune să creeze cadrul organizat prin care cei interesaţi să devină mai performanţi în business să poată dobândi din modul de a fi al unui diplomat pentru a reuşi în business şi carieră.

Ne propunem ca acest Centru de Training să fie dezvoltat încă de la început în colaborare internaţională cu organizaţii din ţări cu experienţă în internaţionalizare, cu partenerii noştri strategici precum şi cu cei din ţările din regiune care împărtăşesc aceleaşi valori de dezvoltare sustenabilă a afacerilor prin cooperare. Credem într-un sistem colaborativ ofertă-ofertă şi nu neaparat în cel caracterizat de o luptă sălbatică pentru pieţe şi resurse, care duce de cele mai multe ori la deformări ale sistemelor de valori, apariţia de inechităţi sociale şi deteriorări ale relaţiilor internaţionale cu consecinţe nu doar la nivelul companiilor dar chiar şi al pieţelor şi relaţiilor economice între state.
Trainingul oferit în cadrul Centrului regional va fi orientat totodată şi pe identificarea şi valorificarea – în cadrul grupului – a celor care urmează modulele de training, a sinergiilor de business neexploatate în acest mediu de afaceri global şi complex.
Valorile, reperele şi competenţele specifice diplomaţiei, îi vor ajuta pe oamenii de afaceri să îşi dezvolte companiile în noile paradigme de business internaţional,

Valentin PREDA - Preşedinte Bursa Română de Afaceri.

Detalii despre această ediţie a Conferinţei pot fi găsite şi pe site-ul dedicat evenimentului 2017.business-diplomacy.ro

*****

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri, care facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi/sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie. Noi conectăm oamenii de afaceri şi companiile la noi pieţe de desfacere, parteneri şi oportunităţi de afaceri.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Global Vision, MoneyCorp, Satul Scandinav, SYNERGY by Rottco, Renomia – SRBA, BlackCab, NB Traduceri, RBE Connect, RE:START Romania, CCIBRP, BCCBR, ANSSI, ARIES, APMR, ARTS, Francizor.ro, Global Intelligence precum şi al partenerilor media: Ziare.com, News24, Femei In Afaceri, PRbox, Manager Express, Business24, Financiarul.ro, DeBizz, Intervio, Transilvania Business, Expres Magazin şi Canal33.

*****